Ontwikkeling nieuwe (architectuur) workshops

Binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met 4 nieuwe (architectuur) workshops. In de eerste workshop “Gulden Gevels”, maken leerlingen op een interactieve manier kennis met gevelarchitectuur, de belangrijke (historische) bouwstijlen en worden inspirerende voorbeelden getoond van maatsystemen, zoals Lego en de “Gulden Snede verhouding” in 2-D èn 3-D. In het praktische deel gaan ze zelf aan de slag om binnen deze systemen een eigen 3D gevel compositie te ontwerpen, die ze daarna moeten presenteren voor de groep. Een echte doe-opdracht waarbij er alle ruimte is voor hun eigen creativiteit.

rietveldhuisDe tweede workshop “van Aanzicht tot Inzicht” is een pittige workshop, ontwikkeld voor hoogbegaafde leerlingen en/of personen met een zeer goed ontwikkeld ruimtelijk inzicht. In deze workshop maken de leerlingen kennis met de ontwerpprincipes van o.a. Frank Lloyd Wright (“Destruction of the box”) en Gerrit Rietveld. Ook krijgen ze een vormstudie oefening, waarbij ze vanuit aanzichten ofwel het platte vlak, een 3-dimensionaal ontwerp moeten bouwen, eventueel aangevuld met een creatieve vormstudie-opdracht.

In de derde workshop “Analyseer een Icoon” gaan de leerlingen aan de slag met een architectonisch icoon. Waarbij ze aan de hand van een aantal concrete opdrachten een grondige architectonische en eventueel stedenbouwkundige analyse van het gebouw maken. Hierdoor leren ze zelfstandig analyseren, kijken, reduceren (wat is belangrijk) en presenteren (in woord en beeld).

In de laatste workshop “Vorm & Foto” tenslotte, komen begrippen als (teambuilding), ruimtelijk inzicht, creativiteit en presentatietechnieken (in woord en beeld) aan de orde. Na een korte introductie krijgen de deelnemers een vormstudie opdracht (individueel of in kleine groepjes), waarin ze in basic materialen een eigen creatie maken, die  ze vervolgens onder (deskundige) begeleiding fotograferen en voor de groep presenteren.

Wilt u meer weten? Kijk dan bij Workshops of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*