ontwikkeling nieuwe workshops in volle gang…

Op dit moment is Michiel van Zoest bezig met het ontwikkelen van een aantal nieuwe workshops, in samenwerking met de Gemeente Nijmegen (erfgoed), Stichting de Bastei, het Huis van de Nijmeegse geschiedenis, het Regionaal Archief Nijmegen en Erfgoed Gelderland. Binnenkort gaan we proefdraaien met een aantal basisscholen, waaronder de Leonardo afdeling van basisschool de Hazesprong, openbare basisschool de Buut en basisschool Petrus Canisius.

workshop “van Burcht tot Bunker”

Een actieve workshop waarin de leerlingen een bezoek brengen aan “de bunker op het Valkhof” & “het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis”, ze iets leren over de stadsmuur, verdedigingstorens, Nijmegen als “vestingsstad” en ze hun eigen “verdedigingswerk” mogen bouwen.

Doelgroep: groep  1 t/m 4 van het Basisonderwijs

workshop “Oud gebouw; Nieuw gebruik!”

Leerlingen duiken als architect in de schatkamer (Regionaal Archief Nijmegen), bezoeken de Mariënburgkapel en bedenken & presenteren vervolgens “ter plekke” een nieuwe functie voor het gebouw.

Doelgroep: groep  4 t/m 8 van het Basisonderwijs &  klas 1+2 van het Voortgezet Onderwijs

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten op maat, of welke workshops ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*