Tekenwork-shop Museum het Valkhof

Een tekenworkshop, na aanleiding van de expositie “Ben Luderer – Uit liefde getekend”, over hoe een architect 3-dimensionaal kan tekenen, met voorbeelden  & uitleg over verschillende soorten perspectief.

Na aanleiding van hun expositie “Ben Luderer – Uit liefde getekend” heeft Museum Het Valkhof aan Michiel van Zoest gevraagd, om namens het Architectuurcentrum Nijmegen een tekenworkshop te ontwikkelen en begeleiden. Zondag 22 september heeft de eerste workshop plaatsgevonden in het museum. In een korte inleidende presentatie waarin op interactieve wijze werd uitgelegd hoe een architect 3-dimensionaal kan tekenen, werd er met voorbeelden uitleg gegeven over verschillende soorten perspectief (Vogelvlucht perspectief, isometrie, overhoeks en centraal perspectief). Ook de rol die de  “hoogte van de horizon” hierbij speelt kwam aan bod; kijk je als vogel, staand op de grond of juist vanuit kabouteroogpunt ?

Hierna gingen de deelnemers actief aan de slag om gegeven voorbeeldgevels (vooraanzicht) om te zetten in een perspectief tekening, waarmee later samen één groot geheel werd gevormd; net als Ben Luderer. Tijdens de workshop heeft Michiel van Zoest, namens het Architectuurcentrum Nijmegen de deelnemers met uitleg en tips geholpen om een perspectivisch correcte tekening te maken en natuurlijk bij het stimuleren en het inzetten van de eigen creativiteit. Het was een leuke workshop met voor enkele deelnemers een verbluffend eindresultaat.

Wilt u meer weten over (onderwijs)projecten op maat, of welke workshops ik verder aanbied? Kijk dan bij Architectuur-lessen en (project)onderwijs, bij Workshops of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl