Workshops

Bent u ook op zoek naar een leuk bedrijfsuitje of op zoek naar een uitdagende activiteit (teambuilding)?  kijk dan bij groepsactiviteiten

Rondleiding Marikenstraat & Openbare Bibliotheek

Een verrassende, interactieve architectuur-rondleiding door de Mariënburg (Marikenstraat & Openbare Bibliotheek), vol leuke anekdotes, waarin je leert kijken naar Architectuur…

Doelgroep: Bovenbouw Basisonderwijs + Voortgezet Onderwijs & iedereen die geïnteresseerd is in Architectuur of Nijmegen eens op een andere manier wil leren kennen…

workshop “Coole Constructies”

Een actieve workshop waarbij leerlingen middels een interactieve, prikkelende powerpoint kennismaken met Bruggen, Architectuur & Constructie en in kleine groepjes “samen” een brug bouwen + testen voor de groep.

Doelgroep: groep  4 t/m 8 van het Basisonderwijs

workshop “Geweldige Gevels”

Een actieve workshop waarbij leerlingen middels een prikkelende powerpoint kennismaken met “Gevels” en het beroep “Architect”. Vervolgens ontwerpen ze door te vouwen, knippen en tekenen hun eigen “droomgevel”

Doelgroep:  onderbouw & bovenbouw Basisonderwijs

“Wat doet een Architect?”

Een inspirerende, interactieve presentatie, met veel plaatjes en voorbeelden van architectuur; “Wat doet een Architect?” en “Waar moet je allemaal aan denken bij het ontwerpen van een gebouw?” De workshop kan – online – of – in de klas –

Doelgroep:  onderbouw & bovenbouw Basisonderwijs

workshop “Ontwerp je eigen Stadseiland”

Een actieve workshop waarbij leerlingen eventueel het eiland Veur-Lent bezoeken, kennismaken met Stedenbouwkundige begrippen en al hun creativiteit aanboren voor het ontwerpen van hun eigen ideale Stadseiland.

Doelgroep: groep  4 t/m 8 van het Basisonderwijs

workshop “Droomtorens”

Een actieve workshop waarbij kleuters (onderbouw) middels een prikkelende powerpoint kennismaken met “gevels” “torens” en het beroep “Architect”. Vervolgens ontwerpen ze door tekenen & plakken hun eigen “droomtoren”.

Doelgroep: groep  1  t/m 4 van het Basisonderwijs

workshop “van Burcht tot Bunker”

Een actieve workshop waarin de leerlingen een bezoek brengen aan “de bunker op het Valkhof” & “Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis”, ze iets leren over de stadsmuur, verdedigingstorens, Nijmegen als “vestingsstad” en ze hun eigen “stadsmuur” mogen bouwen.

Doelgroep: groep  3 t/m 6 van het Basisonderwijs

workshop “Oud gebouw; Nieuw gebruik!”

Leerlingen duiken als architect in de schatkamer (Regionaal Archief Nijmegen), bezoeken de Mariënburgkapel en bedenken & presenteren vervolgens “ter plekke” een nieuwe functie voor het gebouw.

Doelgroep: Onderbouw van het Voortgezet Onderwijs

workshop “Coole Constructies PRO”

Een actieve workshop waarbij leerlingen middels een interactieve, prikkelende powerpoint kennismaken met Bruggen, Architectuur & Constructies en in groepjes door  lezen van technische tekeningen een specifieke brug of ruimtevakwerk bouwen van satéprikkers en winegums.

Doelgroep: Voortgezet Onderwijs

Gevels van “toen & nu”

Een interactieve rondleiding door het centrum van Nijmegen, over het verschil tussen het wonen en leven in middeleeuwse gebouwen en de moderne huizen en architectuur van nu; geïllustreerd met veel oude beelden/plaatjes van vroeger.

Doelgroep: Bovenbouw Basisonderwijs

workshop of rondleiding “op maat”

Naast het reguliere aanbod is er altijd de mogelijkheid om een bestaande workshop aan te passen aan de specifieke wensen vanuit school of van de opdrachtgever. (denk aan tijdsduur, (vak)inhoudelijk & moeilijkheidsgraad) Ook is elke workshop aan te passen aan het niveau van de doelgroep (van hoogbegaafd tot beroepsonderwijs of speciaal onderwijs…)

Voor meer informatie & mogelijkheden of een prijsopgave kunt u contact opnemen via  info@michielvanzoest.nl

Verder verzorg ik een aantal “standaard” rondleidingen, (o.a. het Dobbelman-complex, Wederopbouw in Nijmegen, het Limos-terrein, de 19e eeuwse schil, de Hessenberg, het Honig complex/Vasim, Plein 1944 en de benedenstad) en natuurlijk is er altijd de mogelijkheid voor een specifieke rondleiding op aanvraag.

Voor meer informatie over een (specifieke) rondleiding of een prijsopgave kunt u contact opnemen via  info@michielvanzoest.nl

2 Comments

  1. Een hele leuke interactieve presentatie gehad over dijken, dammen en duinen. Paste helemaal binnen ons thema water en sloot mooi aan op onze leerdoelen.

  2. Michiel deelt veel kennis over zijn vak en weet met leuke weetjes de leerlingen te boeien. Door ruim visuele voorbeelden en regelmatig interactie met de leerlingen te bieden, weet hij een korte presentatie boeiend te maken.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*