Geweldige Gevels op Basisschool Breedeweg in Groesbeek

Op 31 en 7 november heeft Michiel van Zoest  de workshop “Geweldige Gevels” verzorgd op basisschool Breedeweg in Groesbeek. Door kijken en luisteren naar een PowerPoint met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen , hebben de leerlingen op een toegankelijke manier iets geleerd over het begrip “Gevel” en het beroep van Architect. Door steeds op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen werd de architect in de leerlingen geprikkeld. Op het eind werd de praktische opdracht uitgelegd en daarna mochten de leerlingen aan de slag om d.m.v. vouwen en knippen hun eigen “Geweldige Gevel” te ontwerpen.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

1 Comment

  1. In de afgelopen twee weken heeft Michiel bovenstaande twee workshops van anderhalf uur gegeven aan leerlingen van groep 3 en groep 4 van basisschool Breedeweg in kader van onze Talentmomenten. Leerlingen kiezen hierbij zelf een workshop uit die zij willen volgen aan de hand van hun talenten en interesses.

    Michiel begon de workshops met een korte introductie waarin de voorkennis van de leerlingen werd opgehaald. Daarna kregen de leerlingen input die past bij hun leef- en belevingswereld. De leerlingen waren erg betrokken en enthousiast.

    Hierna mochten de leerlingen zelf aan de slag met het creëren van gevels. Waar zij in het begin nog wat voorzichtig aan de slag gingen, werden ze al snel wat vrijer in de opdracht en gingen ze experimenteren met het materiaal en werkwijze. Uiteindelijk ontstonden er mooie, fantasierijke, gevels en creaties.

    Uit gesprekken met de leerlingen bleek dat zij de workshop erg waardeerden. Ze waren zeer enthousiast, sommige leerlingen hebben de workshop uiteindelijke twee keer gevolgd. Een aanrader!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*