Techniek & creativiteit tijdens aftrap seizoen 2019-2020 voor “Het Rijks vmbo-campus” uit Nijmegen

Woensdag was de aftrap van het schooljaar voor het vmbo-campus Het Rijks uit Nijmegen. Namens het Architectuurcentrum Nijmegen hebben we de workshop Lattedralen verzorgd voor een kleine 100 enthousiaste leerlingen. Lattedralen is een actieve workshop waarbij d.m.v. het stapelen van honderden latten, vele artistieke bouwwerken worden gecreëerd. Om de leerlingen extra te motiveren en een competitief element toe te voegen, was er een taart voor het meest creatieve bouwwerk en voor de groep met de beste samenwerking.

De doelstelling van deze workshop is het introduceren van het begrip architectuur en het ervaren van basale architectonische uitgangspunten. Dit wordt bereikt door het in goed overleg uitproberen van een aantal stapelmethoden en deze toepassen in een bouwwerk. De manier van werken (het stapelen van latten in combinatie met het snelle resultaat), heeft op de leerlingen een motiverende uitwerking en is erg goed voor het oefenen in samenwerken; het start met een goed idee of ontwerp waarna de groep samen een (origineel) kunstwerk bouwt. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van verbindingsmiddelen, vergt het stapelen precisie, concentratievermogen en creativiteit.

Voor meer informatie over Lattedralen kunt u terecht bij het Architectuurcentrum Nijmegen.Wilt u meer informatie over de workshops of (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs. of  neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

 

1 Comment

  1. Dank voor je enthousiasme en de motiverende manier van instructies geven. Daarmee sluit je goed aan op de belevingswereld van onze vmbo leerlingen. Ze hebben gezien hoe ver ze komen door goed samen te werken en hun creatief proces actief in te zetten. Een mooie ontdekking in 2 uur tijd. Wij zien elkaar snel weer!

    Larisa Cichy, Cultuurcoördinator at Het Rijks vmbo Campus

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*