Architectuurproject op de Blinkschool in Culemborg in het kader van “Architectuur & bouwen”

Afgelopen periode heeft Michiel van Zoest voor leerlingen van groep 6 t/m 8 van de Blinkschool in Culemborg 6 gastlessen Architectuur verzorgd, waarin elke week een ander aspect van het vak van Architect centraal stond.

Elke workshop begon met een korte (interactieve) inleiding/presentatie, waarna de leerlingen zelf aan de slag gingen met een praktische opdracht. De leerlingen hebben van alles geleerd over Architectuur (Wat doet een architect?/tekenworkshop), Constructie (Bruggen & Constructies; bouwen en testen van een brug), Stedenbouw (Brainstormen & ontwerpen van hun ideale Stadseiland), Gevelstijlen (ontwerp & verbeelden van een droomgevel), Highrise Building (Het ontwerpen en presenteren van een Woontoren) en Restauratie/hergebruik van een gebouw (het verzinnen & verbeelden van een nieuwe functie in een bestaand gebouw (Rijksmonument) m.b.v. een 3D-onderlegger.

Tijdens dit project hebben de leerlingen nagedacht over begrippen als schaal, stedenbouw, vormgeving en het gebruik. Ook kwamen verschillende presentatietechnieken aan bod, zoals schetsen/tekenen, de lay-out en natuurlijk het mondeling presenteren.

Wilt u meer weten over projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

1 Comment

  1. Deze workshopserie sloot mooi aan bij ons project over architectuur en bouwen. De kinderen waren erg betrokken bij de workshops. Door het inzetten van diverse actieve verwerkingsvormen maakten de kinderen kennis met architectuur. Michiel kon de kinderen goed motiveren. Ze gingen enthousiast aan de slag met de opdrachten. We waren zo tevreden dat we de samenwerking ook in een volgende workshopperiode voortzetten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*