Online “introductie Architectuur” voor leerlingen Zuidermavo Rotterdam

Leerlingen uit 3 vmbo-gt van de Zuidermavo uit Rotterdam hebben middels een interactieve presentatie kennis gemaakt met het beroep van Architect. Tijdens deze online-workshop heb ik niet alleen veel inspirerende voorbeelden van architectuur laten zien, maar ook uitgelegd waar een architect allemaal aan moet denken bij het maken van een ontwerp. 

Tijdens deze online “introductie-architectuur” maken de leerlingen aan de hand van (praktijk)voorbeelden kennis met het beroep van architect. Hierbij komen begrippen aan bod als: gevels, constructie, plattegrond, doorsnede, 3D model, maquette, stedenbouw, highrise buildings, tiny houses, schaal & concept. Verder zien ze verschillende type gebouwen, bijzonder materiaalgebruik, voorbeelden van gevelarchitectuur en ga ik kort in op de noodzaak en mogelijkheden van duurzaam bouwen. Uiteraard is de inhoud naar wens aan te passen aan het kennis- of opleidingsniveau van de leerlingen.

Daarna volgt eventueel een kleine verdiepingsopdracht, waarbij de leerlingen (in groepjes?) een aantal plaatjes met daarop alle verschillende “fases” die een architect doorloopt tijdens een opdracht, in de juiste volgorde moeten leggen.

Ook interesse in een online “introductie Architectuur” of toch liever gewoon op school? dan kunt u contact opnemen via info@michielvanzoest.nl Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via info@michielvanzoest.nl

1 Comment

  1. Michiel deelt veel kennis over zijn vak en weet met leuke weetjes de leerlingen te boeien. Door ruim visuele voorbeelden en regelmatig interactie met de leerlingen te bieden, weet hij een korte presentatie boeiend te maken.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*