Projecten

“Verwonderlijke Gevels” – Maakonderwijs voor onderbouw

Ontwikkeld i.s.m. Rozet Arnhem & Makerscomos. Leerlingen onderzoeken spelenderwijs een aantal facetten van (gevel) architectuur zoals vormen van ramen/deuren, kleurgebruik, maken van composities & het voelen en bekijken van samples (bouw materialen).

Doelgroep: onderbouw van het Primair Onderwijs

“Tiny houses” voor “Top-architecten” – Stedelijk Gymnasium Nijmegen

Leerlingen ontwerpen een Tiny house voor een zelfgekozen toparchitect. Ze denken na over vormgeving, schaal, het concept, materialisatie en duurzaamheid. Ook komen presentatietechnieken aan bod, zoals schetsen/tekenen & maquette techniek.

Doelgroep: klas 5 van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen

“Architectuurweek” – Karel de Grote College Nijmegen

In één week werken leerlingen een eigen ontwerp bouwkundig helemaal uit, met veel aandacht voor concept & ruimtelijkheid van het ontwerp, schaal, materiaalgebruik en duurzaamheid; van plattegronden & doorsnedes tot 3D schetsen & maquette.

Doelgroep: hoogste klassen (havo/vwo) van het KGC in Nijmegen

Architectuur & groepsoverstijgend werken – Geldershof Lent

Naast een introductie Architectuur, maken leerlingen kennis met begrippen als schaal, stedenbouw, constructies & verschillende gevelstijlen. Ze bouwen & testen o.a. een brug, ontwerpen een stadseiland en kijken naar (gevel-) Architectuur in de praktijk.

Doelgroep: midden- en bovenbouw van het basisonderwijs

Ontwerp je eigen school – Stedelijk Gymnasium Nijmegen

Naar aanleiding van het project “Utopia”, heeft het Stedelijk Gymnasium aan Michiel van Zoest gevraagd, om 2 leerlingen te begeleiden bij het bouwkundig uitwerken van een Schetsontwerp voor het Stedelijk Gym

Doelgroep: klas 5 van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen

De Virtuele Stad – Canisius College Nijmegen

Aardrijkskundige + wiskundige problemen worden gekoppeld aan het ontwerpen van een stadsdeel. Michiel van Zoest begeleidt als externe deskundige bij het creëren van een virtuele omgeving met behulp van Co-Spaces en programmeren met codeblocks.

Doelgroep: klas 2 Mavo/Havo/Vwo van het Canisius College Nijmegen

Verover je wijk – Mondial College

Leerlingen uit de bovenbouw van het Mondial College maken via dit project kennis met “het beroep architect, stedenbouw & architectuur” door het uitwerken van een ontwerpopgave in de wijk Lindenholt…

Doelgroep: Bovenbouw Voortgezet Onderwijs

Bouwen & Wonen – Leonardo school

Een speciale introductie-les Architectuur, een “college” Kunstgeschiedenis + bijbehorende Gevel-rondleiding door Nijmegen, speciaal ontwikkeld voor hoogbegaafde leerlingen uit de Leonardogroep van basisschool de Hazesprong in Nijmegen.

Doelgroep: Leonardo onderwijs

Gastlessen Architectuur – Sterrenschool De Poolster

Speciale introductie-lessen Architectuur, waarin met behulp van inspirerende voorbeelden, op interactieve wijze verteld wordt waar een Architect allemaal op moet letten bij het ontwerpen van een gebouw.

Doelgroep: groep 6, 7 en 8 van het Basisonderwijs

Gevel project – IMC weekendschool Nijmegen

Dit gevelproject, onderdeel van het vak “Architectuur & Bouwkunde”, dat in het 3e jaar van de weekendschool wordt gegeven, laat leerlingen kennismaken met verschillende facetten m.b.t. bouwkunde, architectuur en stedenbouw.

Doelgroep: groep 7+8 van het Basisonderwijs

Velo-City Junior – Gemeente Nijmegen

Een groep brugklasleerlingen van Het Rijks, vmbo-campus, hebben tijdens Velo-city Junior een ontwerp voor een nieuwe fietsenstalling voor hun school ontworpen. Begrippen als duurzaamheid, veiligheid en mobiliteit stonden hierbij centraal.

Doelgroep: Brugklas, vmbo

tekenworkshop “de getekende stad” – Museum het Valkhof

Een tekenworkshop, na aanleiding van de expositie “Ben Luderer – Uit liefde getekend”, over hoe een architect 3-dimensionaal kan tekenen, met voorbeelden  & uitleg over verschillende soorten perspectief.

Doelgroep: Bezoekers museum het Valkhof (alle leeftijden)

Eigen Architectuurproject of Rondleiding “op maat”

Naast het reguliere aanbod is er altijd de mogelijkheid om een bestaand project of workshop aan te passen aan de specifieke wensen vanuit school of van de opdrachtgever. (denk aan tijdsduur, (vak)inhoudelijk & moeilijkheidsgraad) Ook is elke workshop aan te passen aan het niveau van de doelgroep (van hoogbegaafd tot beroepsonderwijs of speciaal onderwijs…)

Voor meer informatie & mogelijkheden of een prijsopgave kunt u contact opnemen via  info@michielvanzoest.nl

Verder verzorg ik een aantal “standaard” rondleidingen, (o.a. het Dobbelman-complex, Wederopbouw in Nijmegen, het Limos-terrein, de 19e eeuwse schil, de Hessenberg, het Honig complex/Vasim, Plein 1944 en de benedenstad) en natuurlijk is er altijd de mogelijkheid voor een specifieke rondleiding op aanvraag.

Voor meer informatie over een (specifieke) rondleiding of een prijsopgave kunt u contact opnemen via  info@michielvanzoest.nl