Velo-City Junior 2017

Een groep brugklasleerlingen van Het Rijks, vmbo-campus, hebben tijdens Velo-city Junior een ontwerp voor een nieuwe fietsenstalling voor hun school ontworpen. 

Michiel van Zoest is door de gemeente Nijmegen gevraagd namens het Architectuurcentrum Nijmegen een aantal leerlingen van het voortgezet onderwijs te begeleiden in het kader van het Velo-city Junior project. Dit is een onderdeel van het internationale fietscongres Velo-city dat de gemeenten Arnhem en Nijmegen hebben georganiseerd in 2017. Michiel heeft o.a. een groep brugklasleerlingen van Het Rijks, vmbo-campus begeleid bij het maken van een ontwerp voor een nieuwe fietsenstalling voor hun school. Hierbij speelden begrippen als duurzaamheid, veiligheid en mobiliteit een centrale rol. De ontwerpen zijn in maquettevorm tentoongesteld in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis van dinsdag  13 tot vrijdag 16 juni 2017.

Daarnaast was hij tevens aanspreekpunt/coördinator voor een ontwerpproject op het Karel de Grote College in Nijmegen, waar een aantal leerlingen praktisch aan de slag gaan om oude fietsen te transformeren naar bijzondere mobiele objecten. Voor meer informatie over het project, kijk dan op de website van Velo-city 2017.

Wilt u meer weten over (onderwijs)projecten op maat, of welke workshops ik verder aanbied? Kijk dan bij Architectuur-lessen en (project)onderwijs, bij Workshops of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl