Gastlessen Architectuur – de Poolster

Speciale introductie-lessen Architectuur, waarin met behulp van inspirerende voorbeelden, op interactieve wijze verteld wordt waar een Architect allemaal op moet letten bij het ontwerpen van een gebouw.

Michiel van Zoest heeft dit jaar voor het eerst een gastles gegeven aan leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van Sterrenschool de “Poolster” uit Oss. IMC Basis stelt zich ten doel dat alle jongeren, van alle sociale klassen en van alle schoolniveaus zó worden opgeleid dat ze gemotiveerd hun maatschappelijke rol kunnen innemen. De leerlingen krijgen tijdens dit project de opdracht om een woontoren in het Sibeliuspark te ontwerpen, waarbij ze worden uitgedaagd om rekening te houden met verschillende belanghebbenden, de functies en de eisen die gesteld worden aan een woontoren op deze locatie.

Tijdens deze les “architectuur” heeft Michiel met behulp van inspirerende voorbeelden, op interactieve wijze verteld over Architectuur en waar een Architect allemaal op moet letten bij het ontwerpen van een gebouw. Daarna volgde een actieve workshop, waarbij hij de leerlingen heeft begeleid bij het ontwerpen en alvast een begin gemaakt met de maquettes die de leerlingen presenteren tijdens de laatste les.

Wilt u meer weten over IMC basis? Kijk dan op de website van de weekendschool. Wilt u meer weten over (onderwijs)projecten op maat, of welke workshops ik verder aanbied? Kijk dan bij Architectuur-lessen en (project)onderwijs, bij Workshops of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl