Stedenbouwkundige workshop & gastlessen binnen thema “beroepen” op Blinkschool

Afgelopen februari heeft Michiel van Zoest voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van de Blinkschool in Culemborg 6 gastlessen Architectuur verzorgd in het kader van het thema “beroepen”. Tijdens deze lessen stond elke week een ander aspect van het vak van Architect centraal. Wat doet een architect nou eigenlijk?”

Maatwerk:

Ik heb speciaal voor de Blink een stedenbouwkundige workshop voorbereid, waarin leerlingen een nieuwe (woon) wijk in Culemborg moesten ontwikkelen. Hierbij kregen ze een beperkt budget, waardoor ze keuzes moesten maken (groen, asfalt, parkeren, woningen of juist een torenflat?). Daarna hebben ze dit architectonisch uitgewerkt (gevels getekend) en dit aan de hand van verschillende maquettes gepresenteerd.

Tijdens de gastlessen heb ik over zoveel mogelijk kanten van het vak van Architect verteld en een aantal voorwerpen meegenomen die te maken hebben met het beroep. (bijvoorbeeld tekenmateriaal,tekeningen, schetsrol/projectboekjes etc.) Elke les ben ik met een aantal praktijkvoorbeelden ingegaan op een specifiek onderdeel. Hierbij kwamen de volgende thema’s aan de orde: Architectuur, Schetsen & Ontwerpen, Constructies (bouwen en testen van een brug), Stedenbouw, Architectuur & Gevelstijlen, vormstudieopdrachten, Highrise Building (ontwerp van een toren; wat komt hier allemaal bij kijken?) en het presenteren van hun eigen ontwerp.

Ik vond het een erg leuk project, met verrassende en creatieve resultaten. Fijn dat ik de leerlingen een goed (compleet) beeld heb kunnen geven van “het beroep architect.”

Wilt u meer weten over projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*