workshop Coole Constructies op de Lindenhoeve in Nijmegen

Dinsdag 27 november heeft Michiel van Zoest voor het eerst de workshop “Coole Constructies; bouw en test je eigen brug” verzorgd op basisschool de Lindenhoeve in Nijmegen, een Brede School met als doel de brede ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Ze besteden dan ook veel aandacht aan de culturele, sociaal-emotionele, creatieve en lichamelijke ontwikkeling van de leerlingen.

Tijdens de workshop hebben de leerlingen kennis gemaakt met (bouw) techniek. Door kijken en luisteren naar een PowerPoint met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen en bruggen, hebben de leerlingen op een toegankelijke manier veel geleerd over het begrip Architectuur en verschillende constructieprincipes. Door steeds op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen werd de architect in de leerlingen geprikkeld. Op het eind werd de praktische opdracht uitgelegd en konden de leerlingen zelf aan de slag.

In het creatieve deel gingen de leerlingen met behulp van Saté-prikkers en Winegums in kleine groepjes (3-4 leerlingen) aan de slag om “samen” een brug te bouwen. Uiteraard speelde hun eigen creativiteit en fantasie hierin een grote rol. Aan het einde was er ruimte om de bruggen voor de klas te testen.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

1 Comment

  1. Coole Constructies
    We hebben de gastles ‘Coole Constructies’ gedaan in groep 5/6. Michiel begon de les met een presentatie. Hierin werden afbeeldingen gebruikt, waardoor de interesse van de kinderen al gewekt werd. De groep was meteen enthousiast. Toe hij de opdracht uitlegde, begon ze vol goede moed te bouwen en te ontdekken! Er zijn super gave bruggen gebouwd. De kinderen werden goed begeleid door Michiel. Op het eind was het nog even spannend welke brug nu het sterkst was. De les zat goed in elkaar en de kinderen waren zeer positief erover!
    Michiel: bedankt voor de coole les!
    Basisschool de Lindenhoeve

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*