Ontwerpproject “Tiny houses voor Top-architecten” op het Stedelijk Gym Nijmegen

Vrijdag 12 april was de aftrap van een nieuw ontwerpproject voor leerlingen uit 5 Gym van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Ze ontwerpen in een aantal lessen een “tiny house” voor een zelfgekozen top-architect. Tijdens de eerste gastles heb ik met de leerlingen een vormstudie–opdracht gedaan. Hierbij moest rekening worden gehouden met de architectuurstijl & ontwerpvisie van de architect die de leerlingen zelf hadden uitgekozen.

Tijdens dit project komen zoveel mogelijk facetten  van “het vak architect” aan de orde. De leerlingen dienen tijdens de uitwerking van hun ontwerp niet alleen na te denken over de vormgeving, maar ook over begrippen als schaal, het gebruik, het concept, materialisatie en duurzaamheid van het gebouw. Ook komen verschillende presentatietechnieken aan bod, zoals schetsen/tekenen, maquette technieken en natuurlijk het mondeling presenteren.

Voor meer informatie over dit project,  kunt u contact opnemen met Ingrid Kaandorp van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Wilt u meer informatie over ontwerp- of gastlessen op school, of wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

1 Comment

  1. Dit is een heel uitdagende opdracht voor de leerlingen omdat ze natuurlijk zich eerst moeten verdiepen in de architecten waarvoor ze het tiny house gaan ontwerpen. Het mes snijdt zo aan twee kanten!
    Ingrid Kaandorp
    docent BV en Kunst Algemeen
    Stedelijk Gymnasium Nijmegen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*