Gastlessen Architectuur in het kader van taalontwikkeling op Zomerschool in Soest

Eind augustus heeft Michiel van Zoest verschillende gastlessen verzorgd voor “de Zomerschool” in Soest; een initiatief van Stev (Stichting Eemvallei), de gemeente Soest in samenwerking met de Soester schoolbesturen. Het initiatief is genomen om kinderen te helpen in hun taalontwikkeling. Ruim veertig kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar namen hier aan deel. ’s Morgens werden (nieuwe) woorden geleerd en werd er met zinnen geoefend, ’s middags werd de stof in de praktijk gebracht tijdens allerlei workshops en doe-activiteiten.

Door kijken en luisteren naar een PowerPoint met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen en bruggen, hebben de leerlingen op een toegankelijke wijze woorden geleerd als gevel, constructie en natuurlijk over het beroep van “Architect”. Door steeds op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen werd de architect in de leerlingen geprikkeld.

In het creatieve deel hebben de leerlingen vervolgens in kleine groepjes of individueel gewerkt aan verschillende praktische opdrachten vaak met een bijzonder creatief en verrassend eindresultaat.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*