Bezoek & ontwerp je “stadseiland”

Een actieve workshop waarbij leerlingen het eiland Veur-lent bezoeken, kennismaken met Stedenbouwkundige begrippen en vervolgens al hun creativiteit aanboren voor het ontwerpen van hun eigen ideale Stadseiland.

“Bezoek en ontwerp je eigen stadseiland” bestaat uit een fiets-rondleiding van ongeveer 1,5 uur over het stadseiland, gevolgd door een verdiepings-les op het eiland, waarin de leerlingen hun eigen stadseiland mogen ontwerpen. De verdiepings-les en  rondleiding over het stadseiland kunnen eventueel ook “los” geboekt worden (de verdiepings-les is in dit geval op school).

De “verdiepings-les” bestaat uit 2 delen, waarbij er in het 1e deel interactief aan de hand  van een korte PowerPoint presentatie enkele stedenbouwkundige begrippen worden uitgelegd. Ik blijf hierbij zoveel mogelijk prikkelen en verrassen. Daarna volgt het 2e deel, waarin de creativiteit van de leerlingen wordt aangeboord. Tenslotte werken de leerlingen individueel hun eigen stadseiland verder uit en worden enkele ontwerpen voor de groep gepresenteerd, als een echte architect.

Doel: In deze workshop wordt een bezoek gebracht aan het Stadseiland, maken de leerlingen kennis met stedenbouwkundige begrippen, worden ze geholpen bij het ontwikkelen van een stedenbouwkundige visie of concept en leren ze dit om te zetten in een (steden)bouwkundig ontwerp. Beide onderdelen zijn naar wens aan te passen aan het kennis-/opleidingsniveau van de leerlingen en is eventueel te koppelen aan een (actueel) thema, bijvoorbeeld duurzaamheid.

Duur: Rondleiding 90 minuten, Verdiepings-les: 90 minuten

Doelgroep: groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs & klas 1 + 2 van het Voortgezet Onderwijs

Klik hier voor Overzicht Workshops of (Onderwijs)Projecten of neem contact op voor meer informatie via  info@michielvanzoest.nl