Coole Constructies PRO

Deze technische workshop is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet- en beroepsonderwijs of leerlingen van het basisonderwijs  met een groot ruimtelijk inzicht of interesse in krachtwerking en mechanica.

Een echte doe-workshop waarin leerlingen, aan de hand van technische tekeningen, met Winegums en saté-prikkers (ingewikkelde) ruimtelijke constructies ontwerpen en bouwen; bijvoorbeeld een (specifieke) brug, een ruimtevakwerk, een zo hoog mogelijke toren, of een zo stevig mogelijke constructie. Dit vraagt van de leerlingen een bepaalde creativiteit en ruimtelijk inzicht. Toch spelen ook de vormgeving en het kleurgebruik een rol in het ontwerp, wat meegenomen kan worden in de beoordeling na afloop.  De stevigheid & constructie van de bruggen/ruimtevakwerken worden op het eind getest.

De leerlingen werken samen in kleine groepjes van max. 4 leerlingen, dus overleg/teamwork speelt een belangrijke rol. In overleg met de school kunnen aanvullende eisen worden gesteld, bijvoorbeeld bepaalde thematiek of een specifieke opdracht. Uiteraard worden het niveau en de moeilijkheidsgraad van de opdracht aangepast aan de doelgroep.

Locatie: op school; mogelijk op locatie

Doelgroep: Voortgezet Onderwijs, klas 1 t/m 6

Duur: 90-180 minuten

Deze workshop, ontwikkeld voor het Voortgezet Onderwijs en meer “ervaren” bruggenbouwers is een vervolg op de workshop Coole Constructies.

Klik hier voor Overzicht Workshops of (Onderwijs)Projecten of neem contact op voor meer informatie via  info@michielvanzoest.nl