Gevel- en architectuurstijlen

Rondleiding Gevel- en Architectuurstijlen

Een interactieve architectuur rondleiding, met uitleg over verschillende (type) gevels, architectuurstijlen en waarin wordt uitgelegd waar een architect allemaal op moet letten bij het maken van een (gevel)ontwerp.

“Gevel- en Architectuurstijlen” is zeer geschikt voor alle leerlingen van de bovenbouw van het Primair onderwijs (PO) tot de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (VO). Hij voert langs bekende plekken als de Grote Markt, de kerkboog, de Stevenskerk, het Valkhof en de Marikenstraat. Tijdens de rondleiding leg ik kort de verschillende (architectuur)stijlen uit (geïllustreerd met beelden/plaatjes). Verder leer ik de leerlingen kijken naar de (gevel)architectuur; Zo laat ik bijvoorbeeld de totaal verschillende kanten van de Marikenstraat zien en vertel ik waar een architect allemaal op moet letten bij het ontwerpen van een gebouw. Tijdens mijn rondleidingen probeer ik zoveel mogelijk te blijven verrassen en te blijven prikkelen. De route en/of het niveau van de rondleiding wordt uiteraard aangepast aan de doelgroep en eventuele specifieke wensen vanuit de school.

Voor de leerlingen is deze rondleiding vaak een eerste kennismaking met (gevel)architectuur. Door de uitleg en de interactieve manier van rondleiden, kijken de leerlingen na afloop van de rondleiding, naar eigen zeggen, nu met heel andere ogen (positiever en enthousiaster) naar “hun eigen stad”.

Duur: 60 – 90 minuten

Doelgroep: groep 4 t/m 8 van het Basisonderwijs + klas 1 t/m 6 van het Voortgezet Onderwijs & iedereen die geïnteresseerd is in Architectuur, verschillende bouw- & gevelstijlen of Nijmegen eens op een andere manier wil leren kennen…

Klik hier voor Overzicht Workshops of (Onderwijs)Projecten of neem contact op voor meer informatie via  info@michielvanzoest.nl