Gevels van toen & nu

Gevels van toen & nu

Een interactieve rondleiding door het centrum van Nijmegen, over het verschil tussen het wonen en leven in middeleeuwse gebouwen en de moderne huizen en architectuur van nu; geïllustreerd met veel oude beelden/plaatjes van vroeger.

De rondleiding voert o.a. langs bekende plekken als de Grote Markt, de kerkboog, de Stevenskerk en de Marikenstraat. Tijdens de rondleiding vertel ik op prikkelende, interactieve wijze, over middeleeuwse gevels en gebouwen, met leuke anekdotes over het wonen in middeleeuws Nijmegen (geïllustreerd met oude beelden/plaatjes). Ook leer ik de leerlingen kijken naar het verschil met moderne gebouwen en de architectuur van nu. Zo laat ik bijvoorbeeld de totaal verschillende kanten van de Marikenstraat zien en vertel ik waar een architect tegenwoordig allemaal op moet letten bij het ontwerpen van een gebouw.

Tijdens mijn rondleidingen probeer ik zoveel mogelijk te blijven verrassen en te blijven prikkelen. De route en/of het niveau van de rondleiding wordt uiteraard aangepast aan de doelgroep en eventuele specifieke wensen vanuit de school.

Voor de leerlingen is deze rondleiding vaak een eerste kennismaking met middeleeuwse gevels en architectuur. Door de uitleg en de interactieve manier van rondleiden, kijken de leerlingen na afloop van de rondleiding, naar eigen zeggen, vaak met heel andere ogen (positiever en enthousiaster) naar “hun eigen stad”.