Kunst & Cultuur-route “nieuwe stijl” voor Havo 4 van het Mondial College uit Nijmegen

Op 14 maart heeft Michiel van Zoest voor het eerst een Kunst & Cultuurroute “nieuwe stijl” gegeven aan 20 Havo leerlingen van het Mondial College uit Nijmegen. In plaats van het volgen van 3 verschillende (korte) workshops op 1 dag, konden de leerlingen dit jaar kiezen voor 1 discipline (in dit geval Architectuur), waardoor ze met nog meer verschillende aspecten van het vak in aanmerking komen.

De workshop bestond uit een interactieve architectuurrondleiding door de Marikenstraat, de Bibliotheek en Lux. (kijken naar de praktijk) Vervolgens kregen de leerlingen op locatie een prikkelende Powerpoint presentatie over alle verschillende facetten van het vak architectuur (Wat moet een architect allemaal kunnen? en waar moet hij allemaal aan denken bij het ontwerpen van een gebouw?) Ook konden de leerlingen allemaal boeken over Architectuur, bouwtekeningen, verschillende ontwerpen en een maquetteapparaat bekijken en uitproberen.  De les eindigde met een stoomcursus “technisch tekenen & ontwerpschetsen”, waarbij de leerlingen een bouwkundige plattegrond moesten maken van de ruimte waar ze zich in bevonden en vervolgens hebben ze hier een schetsontwerp voor gemaakt en ingetekend. Ondertussen liep Michiel van Zoest rond voor begeleiding en heeft hij ondertussen allerlei vragen beantwoord die de leerlingen van tevoren hadden voorbereid.

Voor meer informatie over een Kunst & Cultuurroute vanuit CeSN kun je terecht op:  www.cesn.nl

Wilt u meer weten over (onderwijs)projecten op maat, of welke workshops ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*