Architectuur les plus rondleiding op de Leonardo-groep van basisschool de Hazesprong in Nijmegen

In opdracht van het Architectuurcentrum Nijmegen, heeft Michiel van Zoest een speciale introductie-les plus rondleiding samengesteld voor de middenbouw Leonardogroep van basisschool de Hazesprong in Nijmegen. De introductie-les Architectuur en bijbehorende rondleiding door Nijmegen is bedoeld als extra verdieping voor de lopende opdracht “Bouwen & Wonen” en laat de leerlingen op interactieve manier kennis maken met het begrip architectuur. Toch biedt het de leerlingen ook de nodige uitdaging, door op zeer hoog niveau de architectonische ontwikkeling en bouwstijlen door de eeuwen heen in woord en beeld te behandelen.

In de Leonardo-groepen krijgen de leerlingen namelijk op hun eigen niveau les in de reguliere vakken (rekenen, taal, lezen), maar daarnaast volgen ze ook andere lessen en vakken die zorgen voor extra uitdaging. De leeractiviteiten die gekoppeld zijn aan bepaalde thema’s, zijn gericht op het ontwikkelen van interesse, begrip en een creatieve en onderzoekende houding. Dat vraagt om een andere manier van werken dan in de gewone groep, waar men meestal in stapjes toewerkt van-deel-naar-geheel.
Kijk voor meer informatie over de Leonardo-groep op http: www.hazesprong.nl

Wilt u meer weten over (onderwijs)projecten op maat, of welke workshops ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*