Eerste Workshop in het kader van “Natuur & Techniek” op de Klokkenberg

Op 27 september heeft Michiel van Zoest op basisschool de Klokkenberg de workshop “Coole Constructies; Bouw en test je eigen brug” verzorgd in het kader van het actuele thema “Natuur & Techniek. De workshop is voor het schooljaar 2016-2017 opgenomen in het pluspakket Architectuur en Erfgoed, van CeSN.

klokkenberg_27-09-2016-_cooleconstructies_009In de workshop hebben de leerlingen kennis gemaakt met het (bouw) techniek. Door kijken en luisteren naar een PowerPoint met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen en bruggen, hebben de leerlingen op een toegankelijke manier veel geleerd over het begrip Architectuur en verschillende constructieprincipes. Door steeds op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen werd de architect in de leerlingen geprikkeld. Op het eind werd de praktische opdracht uitgelegd en konden de leerlingen zelf aan de slag.

klokkenberg_27-09-2016-_cooleconstructies_013In het creatieve deel gingen de leerlingen met behulp van Saté-prikkers en Winegums in kleine groepjes (4 leerlingen) aan de slag om “samen” een brug te bouwen. Uiteraard speelde hun eigen creativiteit en fantasie hierin een grote rol. Aan het einde was er ruimte om de bruggen voor de klas te testen en  werden de bruggen niet alleen op hun  constructie, maar ook op creativiteit en zijn “architectuur” beoordeeld.

Andere scholen die dit jaar voor deze workshop hebben gekozen zijn onder andere Kindcentrum Aquamarijn, de Martinus van Beekschool, Nutsschool Lankforst, basisschool de Wingerd en De Windroos.

Kijk voor meer informatie bij Workshops of bij Project-onderwijs.

Meer informatie over CeSN kun je vinden op:  www.cesn.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*