Workshop bruggebouwen tijdens Leonardo da Vinci project op Koningin Wilhelminaschool in Winterswijk

Naar aanleiding van het Leonardo da Vinci project op de Koningin Wilhelminaschool in Winterswijk, heb ik een nieuwe workshop ontwikkeld, voor het basisonderwijs en de onderbouw van de middelbare school. Deze workshop “Coole Constructies; Bouw en test je eigen brug”, bestaat uit een inleidend deel, waarin de leerlingen kennis maken met het begrip architectuur en verschillende constructieprincipes. Door kijken en luisteren naar een PowerPoint met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen en gevels, leren leerlingen steeds meer over het begrip Architectuur.

Workshop bruggebouwen Michiel van Zoest 03Door op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen wordt de architect in ieder geprikkeld. Ook komen de leerlingen, door het tonen van verschillende (type) bruggen op toegankelijke wijze in aanraking met het begrip constructie en wordt tegelijk de praktische opdracht uitgelegd.

In het creatieve deel gaan de leerlingen met behulp van Saté-prikkers en Winegums in kleine groepjes (ongeveer 5 leerlingen) aan de slag om samen een brug te bouwen. Uiteraard spelen hun eigen creativiteit en fantasie hierin een grote rol. Aan het einde is er ruimte om de bruggen voor de klas te testen en  worden de bruggen niet alleen op hun  constructie, maar ook op creativiteit en zijn “architectuur” beoordeeld.

Wilt u meer weten? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

http://www.achterhoeknieuwswinterswijk.nl/lees/113738/workshop-bruggen-bouwen-op-wilhelminaschool-

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*