Coole Constructies; Bouw en test je eigen brug ook voor speciaal onderwijs.

Op 17 en 18 januari heeft Michiel van Zoest op de Martinus van Beeksschool de workshop “Coole Constructies; Bouw en test je eigen brug” gegeven. De Martinus van Beekschool is een school voor auditief en/of communicatief beperkte kinderen (cluster 2) in de leeftijd van 4 – 13 jaar. Dat staat voor kinderen die een hoor- of spraakprobleem hebben. Maar ook kinderen die binnen het autistisch spectrum vallen en moeite hebben met de communicatie naar anderen.


In de workshop hebben de leerlingen kennis gemaakt met het (bouw) techniek. Door kijken en luisteren naar een PowerPoint met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen en bruggen, hebben de leerlingen op een toegankelijke manier veel geleerd over het begrip Architectuur en verschillende constructieprincipes. 
Door steeds op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen werd de architect in de leerlingen geprikkeld. Op het eind werd de praktische opdracht uitgelegd en konden de leerlingen zelf aan de slag.


In het creatieve deel gingen de leerlingen met behulp van Saté-prikkers en Winegums in kleine groepjes (4 leerlingen) aan de slag om “samen” een brug te bouwen. Uiteraard speelde hun eigen creativiteit en fantasie hierin een grote rol. Aan het einde was er ruimte om de bruggen voor de klas te testen en  werden de bruggen niet alleen op hun  constructie, maar ook op creativiteit en zijn “architectuur” beoordeeld.

Andere scholen die dit jaar voor deze workshop hebben gekozen zijn onder andere Kindcentrum Aquamarijn, de Klokkenberg, Nutsschool Lankforst, basisschool de Wingerd en De Windroos.

Kijk voor meer informatie bij Workshops of bij Project-onderwijs.

Meer informatie over CeSN kun je vinden op:  www.cesn.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*