Eindpresentatie Ontwerpopdracht Stedelijk Gymnasium Nijmegen

Vrijdag 8 juni was de eindpresentatie van het ontwerpproject voor leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Tijdens dit project heeft Michiel van Zoest een aantal gastlessen verzorgd. Leerlingen uit 5 Gymnasium hadden de opgave om een vakantiehuisje voor een beroemde architect te ontwerpen en visueel aantrekkelijk in 2D en 3D te presenteren.

Tijdens het project komen zoveel mogelijk facetten  van “het vak architect” aan de orde. De leerlingen dienen tijdens de uitwerking van hun ontwerp niet alleen na te denken over de vormgeving, maar ook over begrippen als schaal, het gebruik, het concept, materialisatie en duurzaamheid van het gebouw. Ook komen verschillende presentatietechnieken aan bod, zoals schetsen/tekenen, maquette technieken en natuurlijk het mondeling presenteren.

Voor meer informatie over dit project,  kunt u contact opnemen met ingrid Kaandorp van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Wilt u meer informatie over ontwerp- of gastlessen op school, of wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*