“Ontdek de verborgen (stads)grenzen van Nijmegen” tijdens Erfgoedfestival

“Ontdek de verborgen (stads)grenzen van Nijmegen” is een verrassende rondleiding voor het hele gezin, langs allerlei bekende en onbekende plekken in Nijmegen die te maken hebben met de verdediging van de stad.

De Rondleiding start op het Valkhof, een strategische plek waar het – ruim 2000 jaar geleden – met de Romeinen allemaal begon. Van hieruit volgen we het tracé van de oude stadsmuren van Nijmegen. Onderweg ontdek je veel “resten” uit het verleden en kun je aan de hand van historische beelden/plaatjes zien hoe die plek er vroeger heeft uitgezien. Denk hierbij aan de Valkhofburcht, de stadswallen, torens en natuurlijk de verschillende stadspoorten van Nijmegen.

De Rondleiding is op aanvraag te boeken voor groepen vanaf 8 personen. Ook is er de mogelijkheid voor een fiets-rondleiding in het Duits. Je kunt een aanvraag doen via: info@michielvanzoest.nl. Deelname voor volwassenen is 5 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar betalen 3 euro. Breng je eigen fiets mee. Op vrijdag 27 mei en zaterdag 23 juni wordt er al een rondleiding georganiseerd om 11:00 uur en 14:00 uur. Zie: erfgoedfestival.nl/agenda.

Wilt u meer weten over (onderwijs)projecten op maat, of welke workshops ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*