Introductie Architectuur en constructie workshop op IMC weekendschool Nijmegen

Michiel van Zoest heeft op zondag 22 september een gastles verzorgd voor leerlingen van IMC weekendschool Nijmegen. IMC Weekendschool brengt kinderen (specifiek op de plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is) in contact met inspirerende professionals en interessante vakgebieden. Het doel is dat alle jongeren van alle schoolniveaus, zó worden opgeleid dat ze gemotiveerd hun plek kunnen innemen in de samenleving.

Tijdens het vak “Architectuur & Bouwkunde” dat in het 3e jaar wordt gegeven, komen de leerlingen onder andere in aanraking met verschillende facetten m.b.t. bouwkunde, architectuur en stedenbouw. Tijdens deze les, met het thema architectuur & Constructies gaf Michiel van Zoest uitleg over het beroep van architect en waar je allemaal op moet letten bij het ontwerpen van een gebouw. Verder hebben de leerlingen kennis gemaakt met verschillende bruggen en constructies en geleerd een constructie principe om te zetten in een ruimtelijk ontwerp.

In het praktische deel hebben ze in groepjes samen een brug ontworpen/gebouwd van saté prikkers + snoepjes en deze uiteindelijk voor de groep getest met autootjes.

Wilt u meer weten over IMC basis Kijk dan op de website van de weekendschool 

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten op maat, of welke workshops ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl