Begeleiding workshop voor “Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag”

Afgelopen vrijdag heeft Michiel van Zoest namens het Architectuurcentrum Nijmegen een workshop begeleid voor “Het Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag”; een onderzoeksinstituut aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het was een leuke middag met als resultaat een aantal bijzondere, creatieve bouwwerken (van krokodil tot MRI-scanner). Om de deelnemers extra te motiveren en een competitief element toe te voegen, was er een prijsuitreiking voor het meest creatieve & technisch best uitgevoerde bouwwerk.

Bent u ook op zoek naar een leuk bedrijfsuitje of op zoek naar een uitdagende activiteit (teambuilding)? Kijk dan eens bij groepsactiviteiten. (ook in het Engels of in het Duits)

Lattedralen 

De workshop Lattedralen, ontwikkeld en aangeboden door het Architectuurcentrum Nijmegen, is een actieve workshop waarbij d.m.v. het stapelen van honderden latten, vele artistieke bouwwerken worden gecreëerd.

De doelstelling is het introduceren van het begrip architectuur en het ervaren van basale architectonische uitgangspunten. Dit wordt bereikt door het in goed overleg uitproberen van een aantal stapelmethoden en deze toepassen in een bouwwerk. De manier van werken (het stapelen van latten in combinatie met het snelle resultaat), heeft op de leerlingen een motiverende uitwerking en is erg goed voor het oefenen in samenwerken; het start met een goed idee of ontwerp waarna de groep samen een (origineel) kunstwerk bouwt. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van verbindingsmiddelen, vergt het stapelen precisie, concentratievermogen en creativiteit.

Voor meer informatie over Lattedralen kunt u terecht bij het Architectuurcentrum Nijmegen.

Wilt u meer informatie over de workshops of (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs. of  neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*