“De duurzame stad” thematisch & vakoverstijgend project Canisius College

Nijmegen European Green Capital

Dit najaar starten leerlingen van het Canisius College met het project “De Duurzame stad”; een thematisch en vakoverstijgend project, ontwikkeld door de vakgroep aardrijkskunde i.s.m. de wiskunde-sectie van het Canisius College.

Michiel van Zoest is als externe deskundige betrokken bij de ontwikkeling van dit project en zal in een aantal gastlessen de leerlingen begeleiden. Hij helpt ze bij het ontwikkelen van een stedenbouwkundige visie (concept) en hoe dit om te zetten in een (steden)bouwkundig ontwerp. Ook begeleidt hij de ontwikkeling van ruimtelijke modellen – waar de leerlingen vanuit verschillende invalshoeken naar zullen kijken en mee gaan rekenen.

Tijdens het project denken de leerlingen na over begrippen als schaal, ruimtelijkheid, verschillende rekentechnieken, stedenbouw & vormgeving en in de laatste weken komen verschillende presentatietechnieken aan bod, zoals maquettes maken en natuurlijk het mondeling presenteren.

Naast het opdoen van kennis en vaardigheden in reguliere vakken, is dit een prachtige manier om de persoonlijke ontwikkeling te voeden. Reguliere vakken worden gecombineerd om complexe vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.

Leerlingen uit de 2e klas van het Canisius College besteden iedere periode een dagdeel in de week aan project-onderwijs. In de projecten plannen en werken leerlingen samen met behulp van de methode Edu-scrum. Ze maken gebruik van digitaal lesmateriaal, waardoor leerlingen in eigen tempo naar eigen inzicht kunnen werken, opdrachten kunnen maken en inleveren. Indien mogelijk worden er deskundigen van buiten de school betrokken.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*