EINDPRESENTATIE “TINY HOUSES” OP HET STEDELIJK GYM NIJMEGEN

Vrijdag was de eindpresentatie van het ontwerpproject “Tiny houses voor Top-architecten” door leerlingen uit klas 5 van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Tijdens dit project hebben de leerlingen gedurende een aantal lessen gewerkt aan een “tiny house” voor een zelf uitgekozen architect.

Tijdens dit project komen zoveel mogelijk facetten  van “het vak architect” aan de orde. De leerlingen hebben tijdens de uitwerking van hun ontwerp niet alleen nagedacht over de vormgeving, maar ook over begrippen als schaal, het gebruik, het concept, materialisatie en duurzaamheid van het gebouw. Ook kwamen verschillende presentatietechnieken aan bod, zoals schetsen/tekenen, maquette technieken en natuurlijk het mondeling presenteren.

Tijdens de eerste gastles heb ik met de leerlingen een vormstudie–opdracht gedaan. Hierbij moest rekening worden gehouden met de architectuurstijl & ontwerpvisie van de architect die de leerlingen zelf hadden uitgekozen.

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Ingrid Kaandorp van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Wilt u meer informatie over ontwerp- of gastlessen op school, of wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*