Pilot “van Burcht tot Bunker” in het kader van “ontdekkend leren” op de Buut in Nijmegen

In het kader van “Ontdekkend leren” heeft Michiel van Zoest een pilot voor “van Burcht tot Bunker” gedraaid op basisschool “de Buut” in Nijmegen. Dit is een actieve workshop, ontwikkeld door Michiel van Zoest i.s.m. “het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis”.  Leerlingen krijgen een rondleiding in de Duitse bunker op het Valkhof, leren over de Romeinen, de stadsmuur, verdedigingstorens en  mogen vervolgens hun eigen “verdedigingstoren & stadspoort” ontwerpen.

Het doel is dat leerlingen inzicht krijgen in- en waardering krijgen voor cultureel erfgoed en daarnaast kennismaken met de geschiedenis van Nijmegen als “verdedigingsstad”. Ook worden ze geholpen bij het “lezen” van een oude stadsplattegrond, het ontwerpen van een verdedigingstoren & stadspoort en leren ze om het pas geleerde toe te passen in een (praktisch) ontwerp.

Op de Buut wordt gewerkt met werkpleinen, waar leerlingen werken aan verantwoordelijkheden en samen werken aan verschillende opdrachten. Op deze wijze kunnen kinderen van verschillende leeftijden, ontwikkelingsgebieden, niveaus en met diverse talenten zich ontplooien met optimale aandacht. In 5 blokken van 6 weken werken de kinderen aan een thema, waarbinnen ook “van Burcht tot Bunker” is aangeboden.

Wilt u meer weten over de workshop “van Burcht tot Bunker”, (onderwijs)projecten op maat, of welke workshops ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*