Workshop Lattedralen op scholengemeenschap het Streek in Ede

 

Vrijdag 10 mei heeft Michiel van Zoest, met een team van begeleiders namens het Architectuurcentrum Nijmegen op scholengemeenschap het Streek in Ede de workshop Lattedralen verzorgd voor 161 leerlingen. Lattedralen is een actieve workshop waarbij d.m.v. het stapelen van honderden latten, vele artistieke bouwwerken worden gecreëerd.

De doelstelling van de workshop is het introduceren van het begrip architectuur en het ervaren van basale architectonische uitgangspunten. Dit wordt bereikt door het in goed overleg uitproberen van een aantal stapelmethoden en deze toepassen in een bouwwerk. De manier van werken (het stapelen van latten in combinatie met het snelle resultaat), heeft op de deelnemers een motiverende uitwerking. De methode leent zich bij uitstek voor het oefenen in samenwerken; het start met een goed idee of ontwerp waarna de groep samen een (origineel) kunstwerk bouwt. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van verbindingsmiddelen, vergt het stapelen precisie, concentratievermogen en creativiteit.

Voor meer informatie over Lattedralen kunt u terecht bij het Architectuurcentrum Nijmegen.Wilt u meer informatie over de workshops of (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs. of  neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*