Leerlingen Hazesprong bedenken en ontwerpen “als architect” nieuwe functie voor Mariënburgkapel in Nijmegen

Afgelopen week hebben Leerlingen van basisschool de Hazesprong uit Nijmegen tijdens de workshop “Oud gebouw; Nieuw gebruik!” het Regionaal Archief Nijmegen bezocht, waarin ze uitleg kregen over de (bouw)geschiedenis van de Mariënburgkapel. Vervolgens hebben ze in de kapel zelf een nieuwe functie voor het gebouw bedacht, dit verder uitgewerkt en gepresenteerd voor de groep, als een echte architect!

De workshop is ontwikkeld door Michiel van Zoest i.s.m. het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis & het Regionaal Archief Nijmegen met als doel om leerlingen, middels een bezoek aan het Archief, kennis te laten maken met begrippen als “monument” en “historische bronnen”. Ze krijgen inzicht in- en waardering voor cultureel erfgoed en leren over de geschiedenis van de Mariënburgkapel (a.h.v. historische bronnen & beelden).

Tijdens het praktische deel van de workshop denken ze in de kapel “ter plekke” na over een nieuwe gebruiksfunctie en worden ze begeleid in het ontwikkelen van een bouwkundig concept en leren hun ideeën te verbeelden in een ruimtelijke weergave. Een erg leuke workshop met verrassende en creatieve oplossingen; van Game-hal met aquarium tot Poezencafé.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*