Eindpresentatie “Verover je Wijk” digitaal gepresenteerd door leerlingen Mondial College Nijmegen

Ieder jaar in januari presenteren een aantal leerlingen van het Mondial College Nijmegen “hun eigen ontwerp” voor een vak- jury, die bestaat uit de Nijmeegse ontwerpers en architecten als Michiel van Zoest, Peter Blomjous, Frank Willems en Paul van Hontem.  Hierin tonen ze “in woord en beeld” het eindresultaat van het “Verover je Wijk”-project, ontwikkeld door Michiel van Zoest i.s.m. Andrea Hofsteede van het Mondial College.

Door de Corona kon het dit jaar uiteraard niet plaatsvinden in deze opzet, dus hebben de leerlingen in groepjes een film opgenomen, waarin ze hun ontwerp digitaal aan de jury voorleggen. Hieronder wat beelden, impressies en de presentatie van het “winnende” project 2020-2021

https://www.youtube.com/watch?v=VvWT7eiTpuU&feature=youtu.be

Tijdens het project kruipen leerlingen in de huid van architect en werken ze gedurende een aantal maanden aan een (fictieve) ontwerp-opgave in hun eigen buurt (Lindenholt). De leerlingen dienen tijdens het ontwerpen na te denken over begrippen als schaal, stedenbouw, vormgeving en het gebruik. Ook komen verschillende presentatietechnieken aan bod, zoals schetsen/tekenen, de lay-out, maquettes maken en natuurlijk het (mondeling) presenteren.

Wilt u meer weten over dit project? Kijk dan bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*