Na maanden eindelijk weer een architectuurworkshop voor het basisonderwijs op de Nijmeegse School Vereniging 2.

Afgelopen week heeft Michiel van Zoest op Nijmeegse School Vereniging (NSV2) voor het eerst sinds tijden weer een workshop “Coole Constructies; Bouw en test je eigen brug” verzorgd.

Door kijken en luisteren naar een PowerPoint met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen en bruggen, hebben de leerlingen op een toegankelijke wijze geleerd over verschillende constructie-principes en het beroep “Architect”. Door steeds op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen werd de architect in de leerlingen geprikkeld.

In het creatieve deel hebben de leerlingen in kleine groepjes goed “samengewerkt” aan een brug van Saté-prikkers & Winegums met heel verrassende resultaten. Zoals altijd was er aan het eind van de les ruimte om de bruggen voor de klas te testen.

Het doel van de workshop, namelijk om de leerlingen iets bij te brengen over architectuur en te enthousiasmeren voor het beroep van architect is in ieder geval gelukt, want toen de docent aan het eind van de les vroeg wie er misschien wel architect wilde worden, stak bijna de helft van de klas zijn vinger op! (en één leerling die dol is op rekenen dacht zelfs na over het beroep van constructeur).

Nijmeegse School Vereniging (NSV2)

De NSV2 is een basisschool waarbij het leerstofjaarklassensysteem wordt gehanteerd, met veel aandacht voor het individuele kind. Verder wordt er naast kennisoverdracht veel aandacht besteed aan de culturele, creatieve en lichamelijke ontwikkeling van de leerlingen en worden leerlingen uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die Michiel van Zoest verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*