Workshop “Ontwerp je eigen stadseiland” actueler dan ooit!

Met de discussie over de plannen van de gemeente Nijmegen om bij de Hoge Bongerd en op stadseiland Veur Lent 350 tot 500 huizen te bouwen, is de workshop “ontwerp je eigen stadseiland” actueler dan ooit! Zo stond er in “de Gelderlander” een artikel over de plannen voor woningbouw op het eiland.  Het gebied rondom de Spiegelwaal is sinds de oplevering in 2016 uitgegroeid tot een populaire plek. 

Workshop:

De workshop “Bezoek & ontwerp je eigen stadseiland” is een actieve workshop voor leerlingen uit groep 4 t/m 8 uit het basisonderwijs, waarin ze kennismaken met Stedenbouwkundige begrippen en vervolgens al hun creativiteit aanboren voor het ontwerpen van hun eigen “ideale” Stadseiland en leg ik interactief enkele stedenbouwkundige begrippen uit en vertel waar een architect allemaal op moet letten bij het maken van een plan. Ik blijf hierbij zoveel mogelijk prikkelen en verrassen.

Creativiteit

Tijdens de workshop wordt vooral de creativiteit van de leerlingen aangeboord; onder begeleiding gaan de leerlingen samen brainstormen over hun “ideale” stadseiland en wordt hun input door middel van beelden, schetsen en collages samengevat in een “mental map”. Op deze manier worden alle ideeën en (stedenbouwkundige) uitgangspunten voor het nieuwe stadseiland aantrekkelijk vormgegeven. Tenslotte werken de leerlingen individueel hun eigen stadseiland verder uit en worden enkele ontwerpen voor de groep gepresenteerd, als een echte architect.

Leerdoelen:

In deze workshop maken de leerlingen kennis met stedenbouwkundige begrippen, worden ze geholpen bij het ontwikkelen van een stedenbouwkundige visie of concept en leren ze dit om te zetten in een (steden)bouwkundig ontwerp. Beide onderdelen zijn naar wens aan te passen aan het kennis-/opleidingsniveau van de leerlingen en is eventueel te koppelen aan een (actueel) thema, bijvoorbeeld duurzaamheid.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*