Kleuters ontwerpen “high-rise buildings” op IKC de Klimboom in Arnhem

Tijdens het project “bouwen & wonen” hebben Vloer 1+2 (kleuters en groep 3+4) van IKC de Klimboom in Arnhem een aantal mooie en creatieve “highrise-gevels” ontworpen tijdens de workshop “Droomtorens” gegeven door Michiel van Zoest.

Tijdens de workshop maken kleuters kennis met het beroep van architect, zien ze verschillende beroemde torens, maken ze kennis met begrippen als gevel, deur, raam, balkon, dak en leren ze met kleuren een 2D-weergave (projectie) te maken van een ruimtelijk gebouw.

Door het kijken en luisteren naar een PowerPoint, waarin voorbeelden van bijzondere gebouwen (Torens) en gevels werden getoond, zijn de leerlingen steeds enthousiaster geworden over het beroep van Architect. Door op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen werd de architect (ontwerper) in iedereen geprikkeld.

Daarna hebben ze met tekenmateriaal hun eigen woontoren ontworpen; hoe kom je binnen?, hoe krijg je licht in huis?, welke vorm kunnen ramen hebben etc. etc. Uiteindelijk worden de torens op creativiteit en zijn “architectuur” kort nabesproken en hebben een paar leerlingen de toren voor de klas gepresenteerd als een echte architect.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*