Online architectuur-workshop “Stairway to Heaven” op het Mondial College & IMC basis Moerdijk.

Michiel van Zoest heeft i.s.m. Cultuur en School Nijmegen een online architectuur-workshop ontwikkeld voor de projectdag van het Mondial College in Nijmegen en IMC basis Moerdijk. De workshop “Stairway to heaven” is een praktische opgave waarin zoveel mogelijk aspecten van het beroep van Architect aan de orde komen.

Aspecten van het vak architect:

Als architect moet je vaak op een creatieve manier, ruimtelijke oplossingen bedenken en dit begrijpelijk (visueel) presenteren aan een opdrachtgever. Niet alleen moet het ontwerp mooi zijn, maar ook functioneel, (gebruiksvriendelijk), praktisch uitvoerbaar (techniek) en betaalbaar (materiaal). Bij een trap komt dit allemaal samen:

Een trap is een ruimtelijk element, dat een niveauverschil overbrugt en op die manier boven en beneden ruimtelijk met elkaar verbindt. Hierbij is de uitstraling belangrijk; het is bijna altijd een centraal / beeldbepalend onderdeel van het ontwerp. Verder is er niets storender als een trap “die niet loopt”, is het vaak een ruimtelijke puzzel, omdat je er onderdoor moet lopen en er vaak meerdere trappen boven elkaar zitten en natuurlijk moet het ook praktisch en financieel haalbaar zijn.

Workshop:

In de workshop “Stairway to heaven!” laat ik de leerlingen een aantal inspirerende trappen zien en geef ik korte instructies en kaders waar hun trap aan moet voldoen (net als in de praktijk). Daarna ontwerpen de leerlingen een architectonisch verantwoorde, goedloopbare, uitvoerbare trap en werken het resultaat uit in plattegrond, doorsnede en ruimtelijke tekening en eventueel maquette en/of inleidende vormstudie opdracht.

Heeft u interesse in of vragen over deze workshop? Of wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*