Project “Tiny Houses voor Top-architecten” van start op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen

Vrijdag 10 september gaat het ontwerpproject “Tiny houses voor Top-architecten” door leerlingen uit klas 5 van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen weer van start. Tijdens dit project werken de leerlingen gedurende een aantal lessen aan een “tiny house” voor een zelf uitgekozen architect.

Tijdens het project komen zoveel mogelijk facetten  van “het vak architect” aan de orde. De leerlingen denken tijdens de uitwerking van hun ontwerp niet alleen na over de vormgeving, maar ook over begrippen als schaal, gebruik, het concept, materialisatie en de duurzaamheid van het gebouw. Ook komen verschillende presentatietechnieken aan bod, zoals schetsen/tekenen, maquette technieken en natuurlijk het mondeling presenteren.

Tijdens de eerste gastles beginnen de leerlingen met een vormstudie–opdracht. Hierbij moet rekening worden gehouden met de architectuurstijl & ontwerpvisie van de architect die de leerlingen zelf hebben uitgekozen.

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Ingrid Kaandorp van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Wilt u meer informatie over ontwerp- of gastlessen op school, of wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*