Ontwerpen, schetsen, maquettes & bouwkundig tekenen tijdens Architectuurweek op het Karel de Grote College

Maandag 1 t/m vrijdag 5 november heeft Michiel van Zoest samen met Stephanie van den Hurk & Maurits Cobben de jaarlijkse “ architectuurweek” verzorgd voor het Karel de Grote College in Nijmegen. Hierin ontwerpen leerlingen uit de hoogste klassen van het havo & vwo hun eigen woning voor over 15 jaar, waarbij ze nadenken over hun eigen toekomstbeeld en rekening houden met hun toekomstige wensen en inkomen. 

Het ontwerp wordt door de leerlingen bouwkundig uitgewerkt, waarbij er veel aandacht besteed wordt aan de vormgeving, het concept, ruimtelijkheid van het ontwerp, schaal, materiaalgebruik en natuurlijk de duurzaamheid van het ontwerp. Het is echt geweldig om te zien waartoe leerlingen allemaal in staat zijn in zo’n korte tijd!

Als resultaat presenteren de leerlingen een verslag met hun eigen toekomstbeeld, een zelf opgesteld Programma van Eisen, relatieschema’s, alle ontwerp schetsen/tekeningen, een moodboard en/of interieurschetsen, realistische + bouwkundig correcte tekeningen (plattegronden, doorsnede & gevelaanzichten) en een schetsmaquette of ruimtelijk model/3D-renderings van hun ontwerp.

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met M.Rath van het Karel de Grote College in Nijmegen.

Wilt u meer informatie over ontwerp- of gastlessen op school, of wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*