Prachtige ontwerpen en bouwtekeningen tijdens Architectuurweek Karel de Grote College in Nijmegen

Vrijdag 13 oktober hebben leerlingen uit de hoogste klassen van het havo & vwo aan Michiel van Zoest, Stephanie van den Hurk & Maurits Cobben het werk gepresenteerd dat ze hebben gemaakt tijdens de jaarlijkse “architectuurweek” van het Karel de Grote College in Nijmegen. 

In slechts één week werken leerlingen een eigen droomhuis bouwkundig helemaal correct uit, met veel aandacht voor concept & ruimtelijkheid van het ontwerp, schaal, materiaalgebruik en duurzaamheid; van plattegronden & doorsnedes tot 3D schetsen & maquette. Elke keer weer ongelooflijk onder de indruk van hun prachtige ontwerpen, presentaties en tekenwerk! Het is echt geweldig om te zien waartoe leerlingen allemaal in staat zijn in zo’n korte tijd! 

De opdracht bestaat uit het ontwerpen van hun eigen woning voor over 15 jaar, waarbij ze nadenken over hun eigen toekomstbeeld en rekening houden met hun toekomstige wensen en inkomen. 

Als resultaat presenteren de leerlingen een verslag met hun eigen toekomstbeeld, een zelf opgesteld Programma van Eisen, relatieschema’s, alle ontwerp schetsen/tekeningen, een moodboard en/of interieurschetsen, realistische + bouwkundig correcte tekeningen (plattegronden, doorsnede & gevelaanzichten) en een ruimtelijk model/3D-renderings of eventueel maquette van hun ontwerp.

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Axel Karel Venker of Sjoerd van Gend van het Karel de Grote College in Nijmegen. 

Wilt u meer informatie over ontwerp- of gastlessen op school, of wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*