Aftrap “Geweldige Gevels ” en “Coole Constructies” op brede school de Lindenhoeve en Nijmeegse School Vereniging 2

Afgelopen week was de aftrap van een nieuw seizoen “Geweldige Gevels” & “Coole Constructies; Bouw & test je eigen brug” op basisschool de Lindenhoeve en Nijmeegse School Vereniging 2 in Nijmegen.  Dit jaar met een aantal kleine aanpassingen i.v.m. het Corona Virus. 

“Geweldige Gevels, ontwikkeld voor de middenbouw van het basisonderwijs, is een actieve workshop waarbij leerlingen middels een prikkelende Powerpoint kennismaken met “Gevels” en het beroep van “Architect”. Vervolgens ontwerpen ze door te vouwen, knippen en tekenen hun eigen “droomgevel”.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is CC001-300x300.jpg

In de workshop “Coole Constructies” maken de leerlingen middels een interactieve, prikkelende Powerpoint kennis met Bruggen, Architectuur & Constructies en bouwen ze vervolgens in kleine groepjes samen aan een brug en testen deze voor de groep. Uiteraard spelen hun eigen creativiteit en fantasie in beide workshops een grote rol.

Lindenhoeve

Geweldige Gevels op de Lindenhoeve

De Lindenhoeve is een echte wijkschool die focust op thematisch werken en onderwijs aanbiedt op een manier waardoor leerlingen betrokken worden bij hun leerproces en actief en interactief kunnen werken.  Naast de cognitieve uitdagingen zijn er ook veel lessen en werkvormen waarin creativiteit, techniek, bewegen en muziek wordt aangeboden. Onderzoekend leren en thematisch werken maakt hier onderdeel van uit.

Nijmeegse School Vereniging (NSV2)

Coole Constructies op NSV2

De NSV2 is een basisschool waarbij wij het leerstofjaarklassensysteem hanteren, met veel aandacht voor het individuele kind. Verder wordt er naast kennisoverdracht veel aandacht besteed aan de culturele, creatieve en lichamelijke ontwikkeling van de leerlingen en worden leerlingen uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*