Leerlingen Entrea Lindenhout kruipen in de huid van architect en ontwerpen eigen “droomgevel”

Afgelopen week heeft Michiel van Zoest de workshop “Geweldige Gevels” verzorgt op op basisschool De Tapir, een school voor speciaal onderwijs, voor jonge kinderen met ontwikkeling- of gedragsproblemen, ASS en/of psychiatrische problemen.

“Geweldige Gevels, ontwikkeld voor de middenbouw van het basisonderwijs, is een actieve workshop waarbij leerlingen middels een prikkelende Powerpoint kennismaken met “Gevels” en het beroep van “Architect”. Vervolgens ontwerpen ze hun eigen “droomgevel” en tekenen en presenteren ze hun ontwerp als een echte architect.

Tijdens de introductie hebben de leerlingen geconcentreerd maar ook erg enthousiast geluisterd en gekeken naar veel voorbeelden van gevels & architectuur. Vervolgens hebben ze al hun eigen ideeën omgezet in een gevelontwerp, met bijzonder leuke en creatieve eindresultaten. Zo was er een toren met op elke verdieping een balkon met zwembad, een “toren-eiland” met palmbomen op het dak, een variant op de “Euromast in Rotterdam” met eigen metrostation en een toren met projectie van een enorme hond op de gevel.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*