Leerlingen ontwerpen drijvend botenhuis voor RV de Waal

Michiel van Zoest maatwerk architectuur project

Leerlingen uit de 5e klas van het Mondial College in Nijmegen werken onder begeleiding van Michiel van Zoest aan een ontwerp voor een drijvend botenhuis van Roeivereniging de Waal in de Spiegelwaal bij Nijmegen. De leerlingen kruipen in de huid van architect en werken gedurende een aantal maanden aan dit ontwerp voor het drijvende botenhuis en doen een verbouwingsvoorstel voor het clubhuis met bijbehorende faciliteiten en krachthonk in een bestaand gemeentelijk monument. Het leuke van deze opdracht is dat hij goed aansluit op de (beroeps)praktijk en bij voldoende kwaliteit kunnen de plannen misschien zelfs (deels) worden uitgevoerd.

De leerlingen zullen het aankomende half jaar het ontwerp verder uitwerken en uiteindelijk presenteren voor een “vak- jury”, bestaande uit echte (Nijmeegse) architecten en het bestuur van RV de Waal.

Het “Verover je Wijk”-project is ontwikkeld door Michiel van Zoest i.s.m. Andrea Hofsteede van het Mondial College.

Tijdens dit project voor het Voortgezet Onderwijs denken de leerlingen na over begrippen als schaal, stedenbouw, vormgeving en het gebruik. Ook komen verschillende presentatietechnieken aan bod, zoals schetsen/tekenen, de lay-out, maquettes maken en natuurlijk het mondeling presenteren.

Wilt u meer weten over dit project? Kijk dan bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*