Workshop “bouwkundig schetsen” & “gastlessen architectuur” voor leerlingen Mondial College

Michiel van Zoest Architectuur Architectuurworkshops en projectonderwijs_workshop bouwkundig schetsen_Mondial College 2020 001

Dinsdag 22 september heeft Michiel van Zoest een workshop “bouwkundig schetsen” verzorgd voor leerlingen uit de 5e klas van het Mondial College in Nijmegen. In deze workshop wordt d.m.v. een korte presentatie plus hand-out geleerd hoe je op een snelle manier een mooie, ruimtelijke plattegrond en correcte doorsnede kunt schetsen. Deze technieken worden door de leerlingen toegepast bij het verder uitwerken van hun eigen ontwerp.

Want ook dit jaar kruipen de leerlingen weer in de huid van architect en werken ze gedurende een aantal maanden aan een (fictieve) ontwerp-opgave in hun eigen buurt (Lindenholt). Vorige week hebben ze onder leiding van Michiel van Zoest hun “stedenbouwkundig onderzoek” afgerond. Deze informatie zullen ze het aankomende half jaar gebruiken bij het uitwerken van hun “architectonisch concept”. Aan het eind van het traject presenteren ze hun werk voor een “vak- jury”, bestaande uit echte (Nijmeegse) architecten.

Het “Verover je Wijk”-project is ontwikkeld door Michiel van Zoest i.s.m. Andrea Hofsteede van het Mondial College in Nijmegen.

Tijdens dit project voor het Voortgezet Onderwijs denken de leerlingen na over begrippen als schaal, stedenbouw, vormgeving en het gebruik. Ook komen verschillende presentatietechnieken aan bod, zoals schetsen/tekenen, de lay-out, maquettes maken en natuurlijk het mondeling presenteren.

Wilt u meer weten over dit project? Kijk dan bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*