Architectuurlessen op Kindcentrum De Werf in Arnhem tijdens “Rijke Schooldag”

In de afgelopen periode heeft Michiel van Zoest een aantal gastlessen architectuur verzorgd voorleerlingen van Kindcentrum “De Werf” in Arnhem, in het kader van de “Rijke Schooldag”. 

Van maandag tot en met donderdag biedt “De Werf” na schooltijd allerlei verschillende leuke en leerzame activiteiten aan. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld muziekles krijgen van een echte muziekleerkracht, gezond leren koken, een zelfportret leren maken, gaan ze met een boerin naar een boerderij om te zien wat daar voor dieren zijn en nog veel meer.

Doel hiervan is dat leerlingen wat meer leren dan de standaard schoolvakken, zodat ze zich makkelijker kunnen onttrekken aan een kansarm milieu; dus leerlingen nieuwe dingen laten ontdekken die ze anders niet of nauwelijks tegenkomen, zoals “Architectuur”. 

Architectuurles:

Tijdens deze lessenreeks “Architectuur” worden allerlei thema’s behandeld, zoals Wat doet een architect?, bij het thema Constructies gaan we torens & bruggen bouwen met snoepjes/sateprikkers, tijdens Stedenbouwkunde ontwerpen leerlingen een stadseiland bij Arnhem. Ook leren ze over Gevels & Plattegronden tekenen, Ontwerpen ze hun eigen Tiny houses, maken ze een Vormstudie opdracht, leren ze over wat er komt kijken bij het maken/bedenken van High-Rise buildings/wolkenkrabbers, en nog veel meer.

Architectuurles:

Elke les bestaat uit een kleine introductie waarin ik op interactieve wijze en met heel veel beelden & plaatjes het thema behandel en de opdracht uitleg. Daarna volgt een praktisch gedeelte waarin de leerlingen lekker actief aan de slag gaan, met de meest creatieve en verrassende bouwsels als resultaat! 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*