“Stadseiland; strijd tegen het water”, “Geweldige Gevels”, “Coole Constructies” & “Droomtorens” opgenomen in “pluspakket erfgoed & Architectuur” door Cultuur en School Nijmegen

Naast de vertrouwde workshops “Geweldige Gevels” & “Coole Constructies; bouw & test je eigen brug”  en “Droomtorens”  heeft Cultuur en School Nijmegen voor aankomend schooljaar ook de workshop “Stadseiland; strijd tegen het water” opgenomen in het Pluspakket Cultureel Erfgoed en Architectuur. Deze laatste workshop is speciaal ontwikkeld voor groep 3 t/m 6 van het primair onderwijs.

In deze workshop maken de leerlingen kennis met stedenbouwkundige begrippen (hoogbouw, openbaar vervoer, parkeren, parken & pleinen, het beschermen tegen overstromingen (dammen & dijken), het uitgraven van de nevengeul en hoe we in de toekomst droge voeten  kunnen houden met terp-, dijk- of drijvende woningen of misschien wel wonen op het water. Ook worden ze geholpen bij het ontwikkelen van een stedenbouwkundige visie en leren ze deze om te zetten in een (steden)bouwkundig ontwerp.

Scholen die zich eerder hebben ingeschreven voor deze workshops zijn onder andere de Lindenhoeve, Jenaplanschool de Sterrendans, Kentalis, Nijmeegse School Vereniging 2, Montessori Dukenburg, de Zonnewende, de Prins Mauritsschool, Kindcentrum de Uitdaging, de Bloemberg, Entrea, de Meiboom, Bredeschool Michiel de Ruyter, de Wingerd, de Buut, de Klokkenberg, de Geldershof en de Windroos.

Is jullie school op zoek naar één of meer interessante workshops voor volgend jaar? Kijk dan even op mijn website voor meer informatie en meld je aan via CeSN. Voor meer informatie over Cultuur en School Nijmegen kun je kijken op de website:  www.cultuurenschoolnijmegen.nl

“Geweldige Gevels”, ontwikkeld voor de middenbouw van het basisonderwijs, is een actieve workshop waarbij leerlingen middels een prikkelende Powerpoint kennismaken met “Gevels” en het beroep van “Architect”. Vervolgens ontwerpen ze door te vouwen, knippen en tekenen hun eigen “gevel”.

In de workshop “Coole Constructies” maken de leerlingen
middels een interactieve, prikkelende Powerpoint kennis met Bruggen, Architectuur & Constructies en bouwen ze vervolgens in kleine groepjes samen aan een brug en testen deze voor de groep. Uiteraard spelen hun eigen creativiteit en fantasie in beide workshops een grote rol.

“Droomtorens” is een actieve workshop waarbij kleuters (onderbouw) middels een prikkelende powerpoint kennismaken met “gevels” “torens” en het beroep “Architect”. Vervolgens ontwerpen ze door tekenen & plakken hun eigen “woontoren”; Hoe kom je binnen?, Hoe krijg je licht in huis?, welke vorm kunnen ramen hebben etc. etc. Uiteindelijk worden de torens op creativiteit en zijn “architectuur” kort nabesproken.

Zo maken ze kennis met begrippen architectuur en architect, zien ze verschillende beroemde torens, maken ze kennis met begrippen als Gevel, deur, raam, balkon, dak en leren ze met kleuren en evt. knutsel-materiaal een 2D-weergave (projectie) te maken van een ruimtelijk gebouw.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*