Constructie workshops volgens Jeelo-methode voor schoolbreed project op Josefschool

Donderdag 30 juli heeft Michiel van Zoest een constructie workshop verzorgd voor een schoolbreed project op basisschool de Josefschool in Overloon.

Deze school, één van de scholen binnen het SKOV, werkt volgens de Jeelo methode (Je eigen leeromgeving). Hierin biedt een school 12 kerndoeldekkende projecten aan voor groep 1 t/m 8, met een thematische opzet, bestaande uit Wereldoriëntatie, Techniek, Kunstzinnige oriëntatie, Leefstijl, EHBO en Verkeer, waarbij alle groepen aan hetzelfde project werken. Tijdens deze workshops hebben leerlingen uit groep 3&4 op toegankelijke wijze geleerd over verschillende constructie-principes en het beroep “Architect”, zagen ze verschillende beroemde (type) bruggen en hebben ze geleerd bepaalde constructie-principes om te zetten in een ruimtelijk model.

Door kijken en luisteren naar een PowerPoint met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen, bruggen en constructies werd “de architect” in de leerlingen geprikkeld. Vervolgens hebben de leerlingen in kleine groepjes goed “samengewerkt” en gebouwd aan een brug van Saté-prikkers & Winegums, met heel verrassende eindresultaten. Aan het eind van de les was er ruimte om de bruggen voor de klas te testen.

Klik hier voor meer informatie over “Jeelo Onderwijs” 

Wil je meer weten over diverse (onderwijs)projecten die ik aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*