Michiel van Zoest verzorgt architectuurlessen-reeks voor leerlingen Hugo de Grootschool Arnhem in het kader van de “verlengde leertijd”

De verlengde leertijd voor leerlingen van de Hugo de Grootschool is weer van start gegaan. Doel hiervan is dat leerlingen wat meer leren dan de standaard schoolvakken, zodat ze zich makkelijker kunnen onttrekken aan een kansarm milieu; dus leerlingen nieuwe dingen laten ontdekken die ze anders niet of nauwelijks tegenkomen, zoals “Architectuur”.

Na een introductie-les (Wat doet een architect?), hebben de leerlingen in de tweede week van alles geleerd over gevels en vervolgens vormstudie modellen gemaakt; met prachtige resultaten! Volgende week gaan we verder met het thema “stedenbouw” en ontwerpen de leerlingen hun eigen “stadseiland” in Arnhem! Ben benieuwd naar al hun creatieve ideeën. 

Tijdens deze lessenreeks ” architectuur” die loopt topt aan de kerstvakantie, behandel ik elke les een thema zoals, Architectuur, Constructies (bouwen met snoepjes/sateprikkers), Stedenbouwkunde (stadseiland/stad ontwerpen), Gevels & Plattegronden tekenen, Ontwerpen, Vormstudie, Tiny houses, High-Rise/wolkenkrabbers ontwerpen en nog veel meer. Elke les bestaat daarbij uit een kleine introductie/presentatie met daarna een praktisch gedeelte waarin de leerlingen lekker actief aan de slag gaan, met de meest creatieve en verrassende bouwsels als resultaat.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*