Leerlingen Hugo de Grootschool presenteren eindresultaten “verlengde leertijd” Architectuur.

Afgelopen dinsdag hebben leerlingen van de Hugo de Grootschool hun werk gepresenteerd dat ze afgelopen periode hebben gemaakt tijdens de architectuurlessen, als onderdeel van de “verlengde leertijd”. Het doel van deze lessen, is dat leerlingen wat meer leren dan de standaard schoolvakken, zodat ze zich makkelijker kunnen onttrekken aan een kansarm milieu; dus leerlingen nieuwe dingen laten ontdekken die ze anders niet of nauwelijks tegenkomen, in dit geval “Architectuur”. 

Aspecten van “Architectuur”

Tijdens de gastlessen heb ik zo veel mogelijk aspecten van het beroep “architect” behandeld. Natuurlijk is er veel aandacht besteed aan (voorbeelden van) Architectuur, hebben de leerlingen gevels ontworpen, plattegronden getekend, nagedacht over Programma van Eisen (workshop tiny houses), constructies gebouwd met saté prikkers (Eiffeltoren), nagedacht over stedenbouw (eigen stadseiland in Arnhem), een vormstudie opdracht gedaan, High-Rise/wolkenkrabbers ontworpen, een moodboard gemaakt en maquettes gebouwd. De leerlingen mogen echt trots zijn op wat ze de afgelopen periode hebben geproduceerd!

Wil je meer weten over mijn gastlessen of diverse (onderwijs)projecten die ik verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*